ösztöndíj

Tájékoztató tanévkezdési támogatásról, szociális ösztöndíjról

Nógrádmegyer Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019/2020 tanév kezdéséhez a szociális rászorultságtól függő települési támogatásokról szóló 2/2019. (II.13.) önkormányzati rendeletének 14 §-a alapján, a szociális normatíva terhére – az alábbi egyszeri támogatásokat nyújtja az ülés napján nógrádmegyeri állandó lakcímmel rendelkező általános iskolai,középfokú, illetve felsőfokú tanulmányokat folytató tanulók, illetve törvényes képviselőik részére.

A támogatások részletei az alábbi mellékletekben találhatóak meg.

Útravaló ösztöndíjprogram

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Programiroda az „Útravaló Ösztöndíjprogram” keretében a 2018/2019. II. félévre vonatkozóan ismét meghirdette 2019. március 14.- től az „Út a Középiskolába” és az „Út az Érettségihez” alprogramok pályázati felhívását. A felhívás keretében a 2019-es tavaszi félévre (2019. márciustól- júliusig terjedő 5 hónapra) biztosít a Program tanulói és mentori ösztöndíjat a sikeres pályázók számára.

A program mellékletei, bővebb tájékoztatás az alábbi linkeken érhetőek el.

Pályázat szociális tanulmányi ösztöndíjra

Nógrádmegyer Község Önkormányzata pályázatot ír ki szociális tanulmányi ösztöndíjra. A pályázat célja, a településen élő kimagasló tanulmányi eredményt produkáló, nehéz szociális körülmények között élő fiatalok támogatása.

A pályázati kiírást itt lehet letölteni
A kitöltendő kérelmet itt lehet letölteni