Figyelemfelhívás szabadtéri tüzek megelőzése ügyében

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének a tájékoztató levele a tűzgyújtás szabályairól.

A helyi rendelet a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól.

Szabadtéri tüzek figyelemfelhívás A SZÁRAZ FŰ ÉS AVARTÜZEK MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN a Nógrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság felhívása.

A szabadtéri vegetációs tűzesetek elkerülése, illetve az általuk okozott károk enyhítése érdekében mindnyájunknak legalább az alábbiakat szükséges tudatosítani:
A lábon álló növényzet, tarló és növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék nyílt téri égetése általános szabályként tilos [a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény és a végrehajtására kiadott, a levegő védelméről intézkedő 306/2010.(XII.23.) Kormányrendelet].
A tervezett rét, kaszáló, avar-, a tarló, a nád és a növényi hulladék engedéllyel történő égetésének helyét, időpontját és terjedelmét a megkezdés előtt legalább 24 órával az illetékes tűzvédelmi hatóságnak (Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség) írásban be kell jelenteni. A bejelentés tudomásul vétele nem minősül a hatóság engedélyének.
 

A felhívás teljes szövege itt olvasható